Persillepesto

12jul

Jeg synes, I skal have et lille preview på, hvad jeg blandt andet kommer til at poste her på bloggen, når den kommer helt op og køre :) Så i dag og i morgen kommer der et indlæg, selvom bloggen ikke helt er klar til fremvisning endnu.

 

Der bliver grillet en del den her sommer. Og til grill hører lækkert tilbehør – f.eks. persillepesto.

 

Jeg var hos min mormor og morfar og fik en bunke persille med hjem. Ikke en så stor bunke som man måske kunne ønske sig til denne portion, men det blev godt – og det er bare mere lækkert med råvarer fra egen have, når der skal laves noget.

 

Jeg lod mig inspirere af lidt forskellige opskrifter på nettet, men endte med at lave det hele på slump af:

– solsikkekerner der blev ristet

– persille (gerne en STOOOOR bunke)

– pecorino-ost

– olivenolie (havde ikke andet, men vil prøve at bruge andet og mere smagsløst næste gang)

– hvidløg

– citron

 

20130712-140145.jpg

 

Wroom wroom..

 

20130712-140159.jpg

 

Så skulle der smages til med salt og peber, og der kom også mere ost i. Som I kan se, er farven slet ikke så grøn, som man kunne ønske – og det er jo fordi der ikke kom så meget persille i, som ville have været godt. Oh well, det kommer der næste gang, for skal da prøve det igen.

Jeg puttede det hele i en bøtte og i køleskabet, og puttede så lidt ekstra olie i, når vi havde taget af pestoen.

 

20130712-140215.jpg

 

Det smager super godt på kartofler (mmm, nye kartofler), kød, i salat og som dip til grøntsager. Det er kun fantasien der sætter grænser.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *