inaina.dk inaina.dk

16aug

Baguetter

Til frokost lavede jeg paella, hvor jeg bagte baguetter til.

Jeg har fundet opskriften her. Jeg var ret spændt på, hvordan de blev og de blev superlækre og luftige med store huller. Sådan har jeg aldrig kunne få brød før. Hemmeligheden er sikkert, at de bliver bagt med surdej.

Til 3 baguetter

Til surdejen:
10 gr. gær
4 dl lunken vand
250 gr. mel
Til dejen:
2 dl. lunken vand
20 gr. salt
750 gr. mel (cirka)
Der er forskel på mel og hvor meget væske det kan opsuge.
1 æg

Lav en surdejsvælling af gær, vand og mel, som stilles ved alm. stuetemperatur i ca. 24 timer. (jeg nåede kun ca. 12 timer)
Blandt det resterende vand, salt og mel i og ælt grundigt, til dejen lige slipper hænder og bord. Stilles til hævning i yderligere 4 timer.

Dejen slås ned og formes til lange brød. Lægges på en smurt bageplade og efterhæver i 45 min.
Snittes på langs med en skarp kniv eller barberblad og pensles med et sammenpisket æg med lidt vand i. Man kan også vælge kun at pensle med vand. Dette skal så gøres 1-2 gange yderligere under bagningen og der skal stilles en skål eller et fad med vand i bunden af ovnen når den tændes.
Bag brødene ved 260 ° (225 ° varmluft) i 12 – 15 min. til de er gyldne. Læg det færdige baguettes til køling på en rist.

1 comments on “Baguetter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *