Blåbærsnegle

16aug

I weekenden holdt jeg fødselsdag, og her fik jeg bagt lidt forskelligt, som jeg vil dele med jer.

Jeg lavede disse blåbærsnegle. Jeg brugte Mette Blomsterbergs opskrift på kanelsnegle, og modificerede den lidt.

De var super lækre, da de var nubagte og stadig lune. Desværre blev de noget tørre dagen efter. Ikke noget der ikke kunne klares med en klat glasur, men synes da det er lidt ærgeligt, da jeg godt kan lide konceptet i at kunne lave de kager der skal laves til en fødselsdag dagen før, så jeg ikke kommer til at stresse helt vildt på selve dagen.

Her følger opskriften, som jeg lavede den.

20 stk.
Gærdej:

  • 3  dl. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 4 stk. store æg
  • 1 stk. Korn fra en vaniljestang
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. stødt ingefær(kunne næsten ikke smages)
  • 100 g. rørsukker
  • ½ spsk. groft salt
  • 200 g. blødt smør
  • Passende mængde hvedemel (det er umuligt at fastsætte den præcise mængde, da mel typer er forskellige. Dejen skal være glat og smidig, aldrig tør og knoldet).

Remonce:

  • 250 g. blødt smør
  • 200 g. rørsukker
  • Lille pose frosne blåbær

Gærdej:
Gæren smuldres i en stor skål & blandes med æg, vanilje, kanel, ingefær og rørsukker.
Lun sødmælken & bland den sammen med salt. Bland lidt mel med og tilsæt smørret. Tilsæt mere mel og ælt det hele til en glat og smidig dej. Ælt dejen op til en stor kugle, der lægges i mel på bordet.

Når dejen har hvilet ca. 15 minutter, udrulles den i et kvadrat på ca. 50 X 40 cm. Når du ruller dejen ud, skal du sørge for at begrænse mængden af mel. Børst også overflødigt mel væk fra dejen, når du er færdig med udrulningen. Det er rigtig nemt at rulle ud.

Remoncen:
Rør smørret godt med rørsukker og blåbær. Man kan eventuelt piske med en håndmikser. Stryg remoncen ud over hele dejen med en palet og rul dejen sammen som en roulade på den smalle led.

Skær rouladen i 1½  cm. tykke skiver. Læg dem straks på bagepladen. Sneglene skal nu hæve på en bageplade et dejligt lunt sted, til de er hævet til næsten dobbelt størrelse – det tager minimum 35 minutter, afhængigt af rummets temperatur.

Bages ved 185 grader, til de er let gyldne, ca. 15 – 18 minutter. De hævede pænt godt op! Noget mere end jeg havde regnet med.

En tanke om "Blåbærsnegle"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *