inaina.dk inaina.dk

5nov

Den perfekte chai latte – 3 opskrifter

Jagten på den perfekte hjemmelavede chai latte er startet.
Så satte spurten altså ind. Jeg vil finde ud af at lave en lækker chai latte til de mange kommende kolde vinteraftner, hvor jeg skal sidde og hækle. Det skal være lækkert, og så skal det saftsuseme være nemt!
Det hele startede egentlig med at jeg gik ind i Hans og Grete og købte deres chai. Fordi jeg lige skulle forkæle mig selv lidt. Jeg fik en opskrift med, og så gik jeg ellers glad hjem. Nu er det bare sådan, at da jeg lavede den, stod der da godt nok sukker på opskriften, men eftersom vi lige er flyttet, og på daværende tidspunkt ikke ejede sukker endnu, så undlod jeg. Øv en flad chai latte jeg der fik lavet til min kæreste og mig. Lavede den endda på sødmælk for at gøre skummet ekstra lækkert.
Nå, men så måtte jeg jo købe noget sukker inden næste gang. Og så begyndte jeg ellers at google, og fandt to spændende opskrifter, som også måtte afprøves.
Med en indkøbsliste der var alt for lang – netop fordi vi lige er flyttet og ikke ejer et lager af noget som helst – cyklede vi derfor afsted. Ud for at købe ind til the. Vi fik købt alle krydderierne, og så manglede vi sådan set bare en morter. Vi tænkte at Føtex måske kunne have en, og minsandten om ikke de havde hele tre forskellige at vælge imellem! Vi valgte en stor morter af granit – den skal kunne holde til noget, sådan en. Og så var den på tilbud til 75 kroner. Hold da op.
Hjemme igen pakkede vi det hele ud og så gik jeg ellers i gang med at lave sirup og theblanding.
Nu er de så alle afprøvet, og here goes.
Hans og Gretes chai latte – http://www.kaffe-the.dk/
Ca. 3 dele the og 1 del mælk, som jeg selvfølgelig skummede – det er bare mere lækkert :) Denne gang kom der også sukker i. 2 små tsk. muscovadosukker – det har jeg nemlig læst skulle være godt. Og det giver rent faktisk et ekstra tvist af krydder – sådan lidt lakrids.
Mmm, den er lækker, og dejlig nem at lave! Den er sød på den tilpasse måde og så smager den af lækre krydderier. Ligesom en chai latte skal. Den smager stadig som en the med mælk, men det gør overhovedet ikke noget, for det er jo det den er. Den kan helt klart godt blive kandidat til mine vinteraftner. Og så ser den da meget godt ud, ikk?
Bum bum, den er halvbesværlig at lave, og så smager den faktisk ikke særlig godt. Den er for skarp på en eller anden måde. Måske er det for meget peber og kanel? Jeg ved det ikke, men jeg har faktisk ikke rigtig lyst til at lave den igen. Og så ser den kedelig ud, men det er nok min egen skyld, kunne jo lægge et fint lag mælkeksum på efterfølgene og drysse med kanel.
Dette er jo så selveste Fru. Bonderøvs julechai, og den er god! Siruppen tog godt nok liidt lang tid at lave, men man kan jo lave en stor portion, og så har man til mange gange – alt efter hvor meget man putter i. Jeg puttede lige lidt ekstra anis i, for jeg kan altså godt lide lakrids smag i the, selvom jeg ikke er den store fan af lakrids i slikform.
At varme et glas mælk, skumme det, putte en tsk. sirup i og røre rundt. Det kan de fleste vist overkomme. Næste gang jeg laver det, tager jeg nok siruppen af varmen lidt før, for min sirup blev ret tyk, men den smager vel lige godt af den grund? Og så glæder jeg mig faktisk lidt til at eksperimentere med krydderierne, for at få forskellige smage frem. Tror egentlig at jeg næste gang vil putte lidt ekstra krydderier i, for den er, som hun også pointerer, meget sød.
Konklusionen må være, at jeg nu har hele TO chai latter at vælge imellem – alt efter hvad jeg er i humør til. Mums, glæder mig helt til de mørke aftener nu.
Har du en chai latte opskrift du vil dele, så kom med den – er frisk på at prøve mere! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *