inaina.dk inaina.dk

6jan

Islandssweater med lynlås

Vi tog til Island på bryllupsrejse for nogle måneder siden. Jeg fik muligvis liiiidt for meget garn med hjem, men det var jo svært, når det var lige der, og alle rendte rundt i lækre sweatre omkring mig.

Jeg havde besluttet mig for, at jeg hellere måtte have garn med hjem til en sweater til mig selv. Og det fik jeg også købt. Og til en cardigan til mig. Og til en sweater til Morten. Og så til de her to små søde cardiganer.

Jeg har haft Islandsk Strik stående på hylden længe. Jeg er så fascineret af de flotte mønstre og sweatre, og så er jeg helt vild med at strikke flerefarvet, så det var oplagt at få nok garn med hjem. Desuden skal det strikkes på store pinde, og så er en cardigan i børnestørrelse jo ingen sag. Det blev til julegaver til mine niecer, og jeg fik øvet mig i mere mønsterstrik samt at få syet lynlås i strik.

 

Opskriften er fra Islandsk Strik. Den havde de ovre i butikken, så jeg kunne købe de rette mængder med hjem, det var helt perfekt. Det er første gang, jeg strikker noget fra bogen, og jeg bliver nok desværre nødt til at sige, at det kan være en god idé at have strikket før, hvis der skal strikkes efter denne opskrift. Hvis du har det, er den til gengæld lige til at gå til. Der er et par steder hvor forfatteren springer over lidt beskrivelse, og der er lidt slåfejl, som forvirrer, fordi der står, at man skal tage ind i stedet for ud, hvilket jo er ret væsentligt. Ikke desto mindre er jeg vild med cardiganerne.

De er strikket rundt, syet og så klippet op. Det er første gang, jeg har gjort det, og der findes så mange gode videoer om det, at det slet ikke var nervepirrende, at gøre. Jeg glemte helt at tage billeder af processen, men det var faktisk overraskende nemt. Det der tog længst tid var egentlig at lave min research.

Til gengæld var det lidt mere nervepirrende at skulle sy lynlåsen i, men da det kom til stykket, var det faktisk heller ikke særlig svært. Jeg så de videoer om det, som jeg kunne finde. Lige med sådan et stykke arbejde, synes jeg, det er nemmere at se fremfor at læse. Jeg endte med at finde en rigtig god video på youtube fra Yarnspirations, som forklarede alle de ting, jeg var lidt bekymret for fint.

For at gøre dem lidt mere børnevenlige syede jeg bånd i med søde figurer. Det tjener at gemme lynlåsens påsyning. Jeg syede det på i hånden, da det bare bliver bedre end på maskine, når det er så elastisk og fast, der skal syes sammen.

Nu glæder jeg mig endnu mere til at få strikket til mig selv.

2 comments on “Islandssweater med lynlås”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *