inaina.dk inaina.dk

5jun

Hæklet etui til hæklenåle

 

Det var egentlig meningen at denne DIY bare skulle være til inspiration med billeder how-to og ikke med mål. Nu måler jeg lige etuiet op alligevel – det er jo fedest med en helt gennemført DIY :)

 

Mangler derfor også en der måske gider teste opskriften igennem? Jeg står ikke lige og skal bruge et nyt etui lige nu, og derfor er det ikke lige målene jeg går igang med at teste lige nu. Skriv gerne hvis det er dig, der skal teste det, eller hvis blot du har forsøgt dig, så jeg kan se dit resultat :)

 

Dette etui er til clovernåle, men det kan nemt rettes til så det passer til andre mærker, strikkepinde, tandbørster, eller hvad man nu ellers ønsker.

 

Her er hvad du skal bruge:

– Et hæklet stykke på 44 x 16,5 cm. (mønsteret kan du lave som du ønsker. Det her mønster bliver forklaret længere nede).

– Flot stof på 31 x 44 cm

– Pæn knap

– Lækkert bånd

– Sytråd der matcher eller måske er en kontrastfarve

Ja – det bliver bare bedre af, at det hele er flot, pænt og lækkert :)

Hvis du er til at sy dit mærke i, skal du selvfølgelig også have det klar.

 

Her er både bånd og stof faktisk fra Søstrene Grene.IMG_4656

Sådan hækler du dette mønster:

1. Slå ønskede antal lm op deleligt med 8 (her så du har 42 cm).

2. Vend og begynd i 2. maske fra nålen.

3. Hækl fm tilbage

4. 1 lm (til at vende med), 1 fm i første m, *slå om, stik nålen i næste m, træk løkken igennem, gør dette tre gange mere i samme maske(=knop/bubble, kan gøres større/mindre alt efter din smag), 1 fm i hver af de næste 3 m*, gentag fra * til *, slut med en knop og herefter 2 fm i de sidste to m.

5. 1 lm, fm tilbage.

6. Gentag punkt 4 og 5 til arbejdet måler 15 cm.

7. Hækl en kant af 2 runder fm hele vejen rundt om dit arbejde.

8. Hæft ender.

 

Læg dit arbejde til siden og find nu symaskine og stof frem.

 

Fold dit stof som på nedenstående billeder. Det er dit temperament der styrer, hvor meget du vil folde op over nålen. Hæklenålen er for at illustrere, hvor meget der vil være under den endelige fold, og hvor meget der vil være over.

Jeg lagde et målebånd på, for at illustrere, hvor meget jeg ca. foldede. Det endelige stykke stof skal være 15,5 cm højt efter du har foldet.

IMG_4658IMG_4659

Put knappenåle i (i begge sider), og sy med ca. 1. cm sømrum på de to korte leder.IMG_4660

 

 

Vend ret ud på arbejdet. Det ser nu således ud. Det kan være svært at se, da der sker så meget på stoffet, så måske du skal lidt tæt på, for at se :)IMG_4661

Arbejdet skulle nu gerne måle 45 x 15,5 cm.

Sy nu en syning med 3 cm. mellemrum på den korte led (se næste billede, hvis du er i tvivl om, hvad der menes).

Det kan være svært at vurdere, hvor hver tredje cm. starter. Til dette kan du bruge et hjælpemiddel som jeg, som du sætter ud 3 cm. fra nålen og så simpelthen flugter med sidste syning (aner ikke om det er standard for alle symaskiner). Hvis ikke du har sådan en, kan du tegne med kridt, eller andet som kan børstes væk bagefter.

Det er også nu du kan påmontere dit mærke, hvis du vil have sådan et på.IMG_4663

Arbejdet skulle nu gerne se sådan ud. Du bør nok lige stryge det :)IMG_4664

 

Påmontér dit dit syede arbejde til dit hæklede med knappenåle.IMG_4665

Put bånd med knap ind under den ene ende. Båndet måler 2 x 32 cm (på billedet er det ikke studset til det rigtige antal cm. endnu).

Jeg syede lige et par gange hen over den syning det allerede ligger hen over, så det bliver syet fast to gange (på syningen i stoffet samt når stoffet bliver syet på det hæklede).

Min symaskine kan selv hæfte, så alle mine ender er på bagsiden, og jeg skal ærligt indrømme, at så er jeg doven, og gemmer dem bare undervejs – ellers skal du selvfølgelig lige trimme.IMG_4666

Sy nu stoffet fast med usynlige sting. Du kan se princippet her, hvor det er det hun syer i blåt – I skal selvfølgelig ikke ri og alt det inden.

Her kan du se, at jeg er i fuld gang med det usynlige.IMG_4667

 

Og så det færdige resultat.20140601-214512-78312867.jpg

 

Det opmærksomme øje vil se, at der er to hæklenåle i det ene rum – og det er der nemlig plads til, når vi bruger 3 cm mellemrum.

Man kan nemt justere ned, og lave mindre rum, hvis man gerne vil have at nålene bliver strammet mere ind.20140601-214513-78313262.jpg 20140601-214513-78313467.jpg

 

 

Jeg er en nysgerrig sjæl, og vil så gerne se, hvad I får ud af mine DIY’s. Læg derfor gerne et link i kommentarerne, hvis du laver noget efter denne DIY – eller tag det billede du viser frem på Facebook eller Instagram med #inainadk.

4 comments on “Hæklet etui til hæklenåle”

 • Jeanet siger:

  Så fint etui og guide :-)
  Skal de der bobler laves i samme maske?
  /Jeanet

  • inaina inaina siger:

   Hej Jeanet. Undskyld det lidt sene svar. Boblerne skal laves i samme maske, ja. Jeg skriver det lidt tydeligere i teksten med det samme. Tak fordi du skrev og spurgte :)

 • Helle siger:

  hvor er det fint :)
  nu kan det godt være det bare er mig, men kan ikke rigtig se hvordan den skal lukkes med det bånd ? måske det kommer når jeg går igang, men ligger det dobbelt når det bliver syet fast? men hvordan lukker man den så ?

  • inaina inaina siger:

   Tak. Ja, det ligger dobbelt, og så ligger man ligesom knappen i spænd under snoren, når den lige er kørt en gang rundt om:)
   Men man kan også vælge at det er to bånd, som man så binder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *