inaina.dk inaina.dk

6apr

Mmm… Pulled pork med cafekartofler, aioli og syltede løg

Den sidste del af det madmæssige i fødselsdagsfejringen er aftensmaden.

Det skulle kunne forberedes i god tid, så det bare skulle varmes op – og det kan jeg lige love for, at det kunne. Og så var det bare super lækkert!

 

Menuen blev pulled pork burger med rucula, tomat, guacamole, pulled pork og syltede løg. MUMS! Vi valgte at lave det lidt anderledes end den typiske med coleslaw.

 

Det var første gang vi skulle prøve at lave pulled pork, og til det brugte vi opskriften her fra Sundt og Lækkert. Vi brugte en nakkefilet på 2,7 kg fra Kvickly, og der var masser af mad til os og vores 5 gæster. Og så var der endda også til 2 x aftensmad mere. Rubben blev justeret lidt til ud fra det vi havde i gemmerne.

Stegen fik i alt 10 timer i Römertopfen, og den faldt ret nemt fra hinanden, som I kan se på billedet.

Vi lavede det i forvejen og varmede det op til fødselsdagen. Vi brugte lidt fond fra en oksesteg vi engang lavede, hvor fonden blev gemt i fryseren i stedet for at blive lavet til sovs. Kødet kom i et fad og fik hældt fond over sig, og så blev det ellers bare super lækkert.

 

IMG_4297

 

 

Der skulle laves lækre cafekartofler til. Til det lod vi os inspirere af opskriften her hos Pigen og Pomfritten. Vores kartofler var små og med skræl på, og så fik de 3 x 15 minutter i ovnen på 180 grader efter at have trukket vand, havde tørret og trukket olie. De blev virkelig lækre!

 

Til kartoflerne lavede jeg en aioli. Jeg lavede mayonnaisen et par dage i forvejen, og da var den super lækker. Da vi kom til dagen, var den dog skilt. Vi rørte godt i den, og så var den fin igen for en tid. Vi puttede hvidløg i, og så smagte den jo bare endnu bedre. Men hvorfor den pludselig skulle skille efter nogle dage, aner jeg ikke. Hvis nogen kan svaret, så tip mig gerne, så det ikke sker igen.

Anyways, det er derfor aiolien ser liiiidt sjov ud på nedenstående billede – den kunne sådan set bare bruges som sovs. Opskriften er denne fra FrkCurting.

 

Sidst men ikke mindst skulle der jo også lidt surt i burgeren. Det blev i form af syltede løg, som også blev lavet et par dage i forvejen. Endnu engang var det FrkCurting, der lagde opskrift til.

 

IMG_4308

 

På billedet ses resterne dagen efter fødselsdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *