inaina.dk inaina.dk

16jun

Barskilt til bryllup – DIY

Min kæreste har egentlig lavet dette indlæg i forbindelse med sin uge på profilen MinKreativeUge på Instagram, men det tåler et indlæg på bloggen for sig selv – og så er det nemmere at finde i fremtiden.

Nedenstående er derfor Mortens første blogindlæg hos mig. Vi har ikke planer om flere fra hans side, men hvem ved – han er en ret kreativ mand.


 

 

Idag er det fredag, og vi skal på bar.

Da jeg blev gift med Ina, var det generelt meget D-I-Y-stilen der bar pynten. Der skulle selvfølgelig også være en bar, hvor gæsterne kunne blande drinks, og den lavede jeg dette skilt til.

Det ligner meget arbejde, men var faktisk rigtig nemt at lave, hvis du bruger en lyskæde.

Mange lyskæder idag, er lavet med lysdioder, og da vi flyttede ind i huset fik vi hele to i indflyttergave.

 

 

Som det ses på billedet af lyskæden, så fylder selve lyset i kæden faktisk ikke mere end selve lysdioden, som er gjort vandtæt ved at forsegle den med plastic.

 

Lysdioder er (for det meste) omkring 5mm i diameter, så alt du skal gøre er at finde en plade, også bore 5mm huller hvor der skal være lys. Dertil skal du også lige sikre dig, at der er ledning nok mellem dioderne.

 

Man kan vælge at lime dem fast på bagsiden, men på dette skilt som er lavet af 12mm spånplade, sad de faktisk rigtig godt fast uden hjælp. Spånplade kan købes på mål i langt de fleste byggemarkeder. Alternativt kunne man også bruge finér eller andet pænere træ, for et mere naturligt og råt look.

 

Pladen blev først slebet let af med sandpapir, og herefter opmålte jeg hvor der skulle være tekst.

Jeg havde en skabelon der var opdelt i kvadrater, som jeg så kunne tegne af ovre på pladen.

 

 

Herefter blev der boret huller hvor dioderne skulle sidde (der er vigtigt at gøre INDEN der males, for at undgå at skramme malingen).

 

Så blev der dækket af med malertape og spraymalet sort.

 

 

Efter (ca) 24 timer med tørring, lavede jeg en hvid border med en god bred Posca-marker.

 

 

Og til sidst, blev de 76 dioder sat i hullerne.

 

 

Vi havde ikke noget at hænge skiltet på, så det endte med at vi savede en lille palle over, som så kunne være både støtte til skiltet og holder til drinkskort.

Det endte med at få rigtig mange kommentarer med på vejen, og det tog sig rigtig godt ud da lyset omkring blev dæmpet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *