inaina.dk inaina.dk

31dec

Pandebånd i perlestrik

Endnu et julegaveprojekt er dette pandebånd. Det eneste krav var, at det skulle kunne være under cykelhjelmen. Jeg kunne have valgt at lave er helt glat lige-op-og-ned pandebånd. Men det er jo ikke sjovt. Det skal også helst være fint, når hjelmen ikke er på, og lidt mere end kun en praktisk hovedbeklædning. 

Derfor blev det et andet mønster. Dog stadig helt klassisk. Jeg har på ingen måder opfundet den dybe tallerken her. Og jeg er sikker på, at jeg ikke er den første, der har lavet et pandebånd der ser sådan ud. Men I skal ikke snydes for min måde, at gøre det på. 

Jeg har brugt Merino Cotten fra Hjertegarn. Det er en 50/50 blanding af bomuld og uld. Det er noget forfærdeligt blødt garn, som jeg tænker, er virkelig rart om ørerne.

Jeg har brugt pind 3,5. 

Slå 21 masker op. Strik perlestrik til ønskede længde. Tænk på, at det skal sidde ok til, et pandebånd er ikke godt, hvis det nemt falder ned i øjnene.

Perlestrik strikkes ved at strikke *r,vr* pinden ud. Når så man strikker tilbage strikker man r oven på en vr-maske og omvendt. Det giver den flotte effekt. 

Her er der et ulige maskeantal, så derfor bliver hver pind ens, altså en gentagelse af *r,vr*.
Nu syes enderne sammen. Efterlad en god lang garnende, som vikles omkring lukningen, så pandebåndet får den flotte rynkeeffekt foran.
Jeg synes det er et meget enkelt, men også meget smukt resultat.
  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *