inaina.dk inaina.dk

23jun

Saft og sirup – 3 opskrifter

Dette vil hermed være min sidste overspringshandling inden jeg går igang med at læse det sidste til eksamen… Ikk? JO! Det er i morgen, så jeg har liiige lidt mere jeg skal nå. Og så er der et oplæg der skal overståes.

For nogle dage siden tog jeg mig den frihed at gå amok i køkkenet i en aftenstid. Dette blev resultatet.

Alle ingredienser er fundet frem. Det samme er 3 opskrifter. Overblikket er ikke helt på plads endnu, men jeg ved da, hvad det skal ende med. Rababer, jordbær, hyldeblomster, sukker, lime, hybenblade, gryder, atamon osv.

Rengjorte flasker. Næsten klar til påfyldning.

Mmm, jordbær og hylde.

Rababer, jordbær og mynte.

Så bliver saften siet.

Jordbær, hylde, ingefær og mynte. Opskriften har jeg fundet her hos Betty. Næste gang (ja, der bliver en næste gang) putter jeg nok mere ingefær i, for synes faktisk ikke man kan smage det. Jeg putter nok også atamon i, for jeg synes egentlig det klumper lidt i dag – aner ikke om det vil hjælpe på det, men det har jeg en eller anden idé om.

Her har jeg brugt coccioflasker. De er nu lidt hyggelige. Saften er lavet af rababer, jordbær og mynte, og er inspireret af denne opskrift hos Anne Heinze. Jeg brugte vist ca  700 g. rababer og så et lille kilo jordbær, og det smager virkelig fantastisk! Jeg tog mynten fra, da jeg siede det, og har nu frosset jordbær og rababeren som er fuldstændig udkogte. De smagte stadig fantastisk, så jeg tænker jeg kan bruge det til kage en anden god gang.

Hybenrosesirup fra denne opskrift hos Smilerynker. Jeg synes umiddelbart ikke den smager så kraftigt, så overvejer lidt, om jeg mon kan koge den ind til at blive kraftigere. Er der nogen der har erfaring med det?

Og så ingen lang aften i køkkenet uden skader.

… og en kæmpe opvask.

Jeg frøs også en stor portion hyldeblomster, så jeg kan lave en portion hyldesaft, når jeg finder citronsyre.

2 comments on “Saft og sirup – 3 opskrifter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *