inaina.dk inaina.dk

6dec

Argjaboller

Da jeg var mindre, og stadig boede hjemme, var der en færøsk familie der boede midlertidigt på vores vej. Jeg legede med pigerne, Sarah og Heidi, og det var rigtig hyggeligt. En dag fik vi Argjabollar (tror måske det er den fordanskede måde, aner ikke hvordan det staves på færøsk) – færøske havregrynskugler.

Da stormen blæste derud af i går, bagte jeg dem, de er nemlig lidt julede, men kan sagtens bruges resten af året.

20131206-115940.jpg

I skal selvfølgelig også have opskriften.

Argjabollar – 65 stk (2 bageplader fuld)

200 gram smør
500 gram sukker
1 flaske mandelessens (originalopskriften er med 2 flasker, men jeg erstatter den ene med vand, for det er lige til den stærke side)
475 gram havregryn
1 dl mel
3-4 spsk kakao

Ælt det hele godt og rul derefter til små kugler, som skal rulles i sukker – det vil garanteret også være godt at rulle i kokos eller nødder.

Bages ved 90 grader i 30 minutter.

Det er ikke for de sukker og smørforskrækkede, men de er et glimrende alternativ til de havregrynskugler vi kender.

20131206-120411.jpg

20131206-120420.jpg

Og hvis nu Sarah eller Heidi (eller en der kender dem) skulle komme forbi den her side, så skriv en kommentar – det kunne være sjovt at høre, hvad I laver nu:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *