Jeg havde fødselsdag i går, og var så heldig at mine forældre kom med maden. Jeg lovede så at stå for desserten til gengæld.
Jeg havde en kage i fryseren, som efterhånden har været der lidt for længe, så jeg overvejede meget kraftigt, hvad der skulle gøres ved den.
Jeg har været på kagekursus med en veninde, hvor den blev lavet, og vi fik bare aldrig spist det hele, og derfor røg den i fryseren.
Jeg tænkte, at den muligvis var ved at blive godt tør, så derfor skulle der tænkes i baner, hvor den kunne få noget fugt. Jeg valgte derfor at lave den til en lagkage, og omstyle den helt.
Jeg valgte at lave to forskellige slags mousse at putte i. Og jeg tænkte, at det klart skulle være smagen af sommer, så en hyldeblomstmousse og en jordbærmousse blev det til.
Her er mousserne ved at blive rørt sammen.
Og så et billede inden projektet gik igang.
Jeg tog fondanten af kagen og fik så delt den i 4 bunde. Dette gøres nemmest ved at bruge en sytråd, som lægges rundt om kagen, hvorefter der trækkes til, så kagen bliver skåret over.
Og så skulle moussen ellers i.
Hyldeblomstmoussen har jeg fundet en opskrift på hos The Cakeaholic. Mums den var lækker. Jeg havde hyldeblomstsaft i fyseren fra sidste års produktion, og jeg skal love for, at det smagte godt igennem!
Jordbærmoussen fandt jeg hos Annas Kage, og den var også bare super lækker.
Det endte med at blive en ret høj kage.
Begge mousserne blev lavet i tirsdags, og stod så i køleskabet og samlede sig til onsdag, hvor jeg samlede kagen, som skulle bruges torsdag. Så det har været et projekt, der har været godt undervejs.
I går skulle den så overtrækkes. Jeg har aldrig smurt en kage op før – og lad os da bare sige, at det ikke gik super godt. Der skulle jeg måske have researchet lidt mere inden jeg gik igang.
Jeg fik igen opskrift fra Annas Kage til frostingen – og den smagte bare super lækkert!
En rustik kage – uden pynt, for så langt havde jeg ikke helt tænkt – jeg troede jo, at den ville blive smuk. Den kunne nu nok godt have brugt lidt kamuflage.
Men skidt nu med det – det blev en kage. Og den smagte forfærdeligt godt!
Og heldigvis er der rester til idag :)
Altså, ikke at jeg kunne finde på at smide en kage ud men derudover er det jo bedste “stop madspild” stil… Samfundsansvarlig kage :-D
Det er nemlig det, det er :) Og så smager den bare ekstra godt.