inaina.dk inaina.dk

7dec

Butterfly til børn

Denne søndag i advent stod på lidt forskellige gaver til de fire skønne drenge. Den gave I skal have DIY på, er denne butterfly.

Denne butterfly er super god til børn der tumler rundt, for der er ikke noget omkring halsen, der kan genere og sidde fast.
Man kan få mange forskellige slags seleklemmer, og man kan helt sikkert finde noget der ser flottere ud end den, jeg har her.

IMG_6173.JPG

Jeg har simpelthen det fineste stof med ræve på. Jeg har haft ret svært ved at finde på noget til det, også fordi stykket ikke er så stort igen. Pludselig fik jeg den ide, at man måske kunne lave en butterfly, hvor rævene stadig kom til sin ret. Og så elsker jeg bare farven!

Du skal bruge:
– stof, evt. bare en rest
– lidt skråbånd i matchende farve
– seleklemme
– nål og tråd der matcher

Klip to stykker til butterflyen i den størrelse du synes er passende, husk sømrum. Det fede ved butterfly’er er, at de skifter fuldstændig udtryk alt efter om de er smalle, brede, små, tykke, tynde osv. Eksperimentér – det er sjovt!

Læg stykkerne ret mod ret og sy så hele vejen rundt undtagen et par cm på landsidens midte, så du kan vende den. Ved at sætte hullet på midten, kan du lave den dovne version, hvor du ikke skal sy hullet sammen i hånden, fordi det er her, skråbåndet kommer til at sidde og holde arbejdet sammen.
Hvis stoffet er meget tyndt, kan man lægge noget stabiliserende imellem (vlies eller kraftigere stof eksempelvis).

Vend arbejdet og få foldet hjørnerne helt ud.

IMG_6169.JPG

Find nu dit skråbånd og seleklemme frem.
Læg skråbåndet under butterflyen, som du rynker, så du synes det ser flot ud. Det kan være rart at bruge en knappenål til at holde det hele på plads med.

IMG_6171.JPG

Sy nu skråbåndet sammen i hånden. Hæft og voila. Den flotteste butterfly er fremstillet.

IMG_6172.JPG

IMG_6173-0.JPG

3 comments on “Butterfly til børn”

 • Tanja siger:

  Hvordan set den lige ud på ? Kan nemlig ikke se mig ud af det

 • Tanja siger:

  Hvordan set den lige ud på ? Kan nemlig ikke se mig ud af det

  • inaina inaina siger:

   Man klipser den på trøjen foran, der hvor butterflyen normalt sidder. Man kan godt se klipsen, og det er derfor jeg tænker, at man muligvis kan finde nogle flottere.
   Hvis barnet har to lag på, kan man også klipse på den inderste :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *